Mangfoldig forskning feires i årets finale i Konkurransen unge forskere

Årets finale i Konkurransen unge forskere representerer en imponerende bredde av vitenskapelig nysgjerrighet og innovasjon fra unge forskere over hele landet. Til tross for en midlertidig pause i konkurransen, har årets innsendte bidrag overgått forventningene, særlig med tanke på at elevene i år fikk langt mindre tid til å forberede seg til deltakelse.

Fra nord til sør, fra øst til vest, finalistene representerer forskjellige regioner og bakgrunner, hver med sin unike tilnærming til vitenskapelige utfordringer. Prosjektene spenner over et vidt spekter innenfor våre fagområder: naturvitenskap og teknologi og humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag. 

Noen av temaene som har blitt utforsket inkluderer bærekraftig energi, miljøvern, medisinsk forskning, kunstig intelligens, klimaendringer, litterære analyser, historiske problemstillinger, mental helse, og mye mer. Dette vitner om den enorme interessen og engasjementet blant norske ungdommer for å finne løsninger på både dagens og fremtidens utfordringer. 

I tillegg til mangfoldet av fagområder, reflekterer finalistenes prosjekter også en imponerende kreativitet og originalitet. Flere av prosjektene utviser også en forbilledlig tverrfaglighet der de ulike fagområdene møtes på en spennende måte.  

Finalistene har vist en enestående innsats, dedikasjon og lidenskap for sine forskningsprosjekter. De har ikke bare vist akademisk dyktighet, men også en dyp forståelse og interesse for de komplekse problemstillingene de har valgt å utforske. 

Vi er utrolig stolte av å kunne feire denne rike mangfoldigheten av talent og vitenskapelig utforskning. Vi ser frem til å dele mer om finalistenes inspirerende prosjekter under den kommende finaleseremonien. 

AYF-leder Feroz M. Shah. Foto: John T. Tollefsen/AYF

«Forskning er ikke bare avgjørende for å forstå hvordan vår verden er, men også for å bestemme hvordan vår verden skal bli. Derfor er det avgjørende å få så mange ulike og modige mennesker inn i forskningen som mulig!»

AYF-leder Feroz M.Shah

H.K.H. Kronprins Haakon. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
H.K.H. Kronprins Haakon. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
Anne-Lindboe_Foto_Hoyre
Oddmund-Hoel_Foto_Regjeringen