H.K.H. Kronprins Haakon til finalearrangementet til Konkurransen unge forskere

H.K.H. Kronprins Haakon. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

H.K.H. KRONPRINS HAAKON TIL FINALEARRANGEMENTET TIL KONKURRANSEN UNGE FORSKERE

Den 26.april feirer Konkurransen unge forskere (KUF) årets finalister på Deichman i Bjørvika. H.K.H Kronprins Haakon vil som konkurransens høye beskytter dele ut diplom til årets finalister under vår høytidelige finaleseremoni.

Vi er også svært glade for at forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Løkensgard Hoel og ordfører i Oslo Anne Lindboe er til stede under seremonien.

Under finaleseremonien vil det deles ut priser innenfor tre kategorier: Naturvitenskap og teknologi; Humaniora og samfunnsvitenskap; og en egen klasse for ungdomsskole. Den kanskje gjeveste prisen er muligheten for å representere Norge på Regeneron International Science and Enginering fair i Los Angeles, USA. Andre priser inkluderer reiser til European Space Camp på Andøya, deltakelse på årets utdeling av Nobels fredspris, samt pengepremier.

Årets konkurranse har opplevd svært god tilslutning etter å ha vært lagt ned i 2023. Da konkurransen ble overtatt av Akademiet for yngre forskere (AYF) var det ut fra en ambisjon om å føre videre en arena der det skapes engasjement, begeistring og interesse for forskning hos ungdom. KUF gir muligheten for ungdom til å prøve seg innen forskning, og bredden av interesse og utforskning vil bli godt synlig under årets finaleseremoni.

Det er med stolthet AYF viderefører en av Europas eldste konkurransen av sitt slag. Vi håper at det vil bidra til rekrutteringen av fremtidens forskere, og slik også bidra til å finne svarene vi trenger for fremtidens samfunn.

Arrangementet er kun for inviterte gjester.

AYF-leder Feroz M. Shah. Foto: John T. Tollefsen/AYF

«Forskning er ikke bare avgjørende for å forstå hvordan vår verden er, men også for å bestemme hvordan vår verden skal bli. Derfor er det avgjørende å få så mange ulike og modige mennesker inn i forskningen som mulig!»

AYF-leder Feroz M.Shah

Deichman_Foto_Erik_Thallaug
Anne-Lindboe_Foto_Hoyre
Oddmund-Hoel_Foto_Regjeringen